Sygdomme hos koi karper

Koi karper kan blive syge ligesom alle andre dyr. Heldigvis er det ofte nemt at se, hvad der er galt med en koi. Man tager et skrab af fiskens skæl og heri kan man se, om fisken har orm, parasitter eller andre sygdomme. 

Et skrab af en fisk er helt harmløst for fisken og hos Vest-koi kan du oftest få taget et skrab samme dag, som du kontakter os. Svaret får du også med det samme. Et skrab koster 200 kr.

Man behøver oftest kun tage skrab af en enkelt fisk, fordi hvis fiskene har været i det samme vand i mindst 3 dage, så vil de have smittet hinanden med eventuelle parasitter, svamp m.m.

Hvordan opdager man, at fiskene er syge?

Der er flere sygdomstegn, men der er nogle ting, som folk oftest lægger mærke til. Belægninger på fiskene, sår på fiskene, fiskene opfører sig apatisk, fiskene lægger sig på bunden, på siden eller i overfladen

Belægninger på fiskene – svamp

Rigtig oftere reagerer folk først på sygdomme i vandet, når deres fisk begynder at få belægninger. Belægninger er i langt de fleste tilfælde svamp. 

Hvis man ikke ved bedre, så kontakter langt de fleste det lokale havecenter, havedamscenter eller hvem man har i området, som handler med ting til havedammen. Her vil diagnosen ganske korrekt oftest være, at man har fået svamp og så sælger de en medicin mod svamp. 

Svampen skal helt korrekt behandles, men rigtig mange gange så er svamp en følgesygdom og hvis man behandler svampen, så kommer den tilbage, når fiskene igen er nedbrudt i immunsystemet. Det er derfor vigtigt, at man får fundet ud af, hvad der gør, at fiskene får svamp. 

Svamp er en følgesygdom af rigtig mange andre ting lige fra dårlig vandkvalitet og til parasitangreb. Måden at finde årsagen på er, at man får lavet et skrab af en af ens fisk og får målt værdierne i ens vand. Begge dele kan du få gjort i forretningen.


Hvis du er i tvivl om, om du har sygdom og i givet fald, hvad dine fisk fejler, så hjælper vi dig gerne

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.